czwartek, 31 marca 2016

VLOG - moja pierwsza wegańska wielkanoc


Jak minęły Wam święta? Mam nadzieję, że spędziliście je miło i smacznie w rodzinnym gronie :)
Tegoroczne święta Wielkiejnocy były moimi pierwszymi wegańskim (i drugimi wegetariańskimi), ale poszło mi całkiem nieźle ;) Przygotowałam: mini-babki kakaowo-pomarańczowe, mazurka owsiano-bananowe z jaglaną czekoladą (tym razem posypałam go wiórkami), pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki oraz (mniej światecznie :)) szarlotkę.
Rodzina chętnie kosztowała moje wypieki i nikt nie poznał się, że są wegańskie! :) 
Nagrałam dla Was wielkanocny VLOG więc serdecznie zachęcam do obejrzenia, jeśli ciekawi Was, jak wyglądał ten dzień z mojego punktu widzenia :) 

P.S. DZIĘKUJĘ ZA 300 SUBSKRYPCJI NA YOUTUBE! ♥♥♥  DOŁĄCZ DO OBERWATORÓW I SUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ NA YT >>KLIK<<

oglądaj w HD! :)

6 komentarzy:

  1. super, biegnę oglądać :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy13:00

    Potrzebuję Twojej rady... wpadłam na pomysł na przygotowanie pasty z orzechami włoskimi... powinnam moczyć orzechy czy dodać takie bez wcześniejszej obróbki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W zasadzie nie ma to dużego znaczenia :) Możesz je namoczyć - wtedy będą lepiej przyswajalne :)

      Usuń
    2. Anonimowy12:16

      A nie pisałaś kiedyś że będzie krócej świeża?

      Usuń
    3. Wtedy chodziło akurat o masło orzechowe a to już zupełnie inna rzecz :) W tej paście pewnie będą również jakieś warzywa, które same w sobie zawierają wodę więc tak czy inaczej pasta będzie trwała max. tydzień, nawet jeśli użyjesz suchych orzechów :)

      Usuń
  3. U mnie też pierwsza wegańska wielkanoc a druga wegetariańska :) Wszystko pysznie wygląda, szczególnie mini babki.:)

    OdpowiedzUsuń

Co sądzisz o tym przepisie?

INSTAGRAM @plantbasedmartyna