wtorek, 22 listopada 2016

nowa roślinna alternatywa dla jogurtu! jogurt jaglany YAGŁY YOGO


Jesteście fanami tradycyjnych, mlecznych jogurtów? 
A moze...byliście? ;) 




Ja byłam wręcz uzależniona od jogurtów zanim przeszłam na weganizm. Jadłam ich na prawdę dużo! Teraz ta ilość mnie przeraża, zwłaszcza kiedy wiem, jak bardzo szkodliwy wpływ ma nabiał na nasze zdrowie. Tak, dobrze czytasz. Slogan "pij mleko będziesz wielki" to jeden wielki kit i właściwie, moim zdaniem, nie powinien on kiedykolwiek ujrzeć światła dziennego...Ale nie będę w tym wpisie bojkotować mleka, bo chcę utrzymać go w pozytywnej atmosferze, ponieważ mam dla Was bardzo dobre wieści!
Na polskim rynku pojawiły się nowe, roślinne alternatywy dla jogurtów!
Są to jogurty kokosowe oraz jaglane od KOKO YOGO.




KOKO YOGO to bezmleczne, roślinne produkty wegańskie zawierające bakterie probiotyczne.
Jest to wspaniała alternatywa dla osób uczulonych na produkty mleczne i mleko,
dla Wegan oraz osób z nietolerancją glutenu.
Produkowane są ręcznie bez użycia jaj, mąki, cukru oraz bez soi.
Cały asortyment Koko Yogo jest produkowany z najwyższej jakości BIO składników 
bez użycia konserwantów.
Muszę też dodać, że produkty posiadają znaczek Viva dla Wegan i Wegetarian :)



Kilka dni temu otrzymałam  do przetestowania jogurty z serii YAGŁY YOGO, które produkowane są bazie kaszy jaglanej. Słyszeliście kiedyś o jogurcie z jaglanki? Ja nie, wiec byłam bardzo ciekawa jak smakują. I powiem Wam, że bardzo mi posmakowały! Do wyboru mamy trzy wersje smakowe - naturalną, kokosową oraz kakaową więc każdy znajdzie coś dla siebie :) Dla mnie wszystkie trzy wersje smakowe bardzo przypadły do gustu i cieżko mi wybrać faworyta. Sprawdzaja się świetnie jedzone solo, ale także wyśmienicie smakują z dodatkiem domowej granoli czy owoców. Można na ich bazie przygotować nawet ciasto, o czym przekonacie się niedługo, bo już mam dla Was przepis, który czeka na publikację na blogu :)



Oprócz serii YAGŁY YOGO możecie zasmakować również w KOKO YOGO czyli jogurtach na bazie mleka kokosowego. Po wiecej informacji odsyłam Was na stronę producenta >>KLIK<<
A może już próbowaliście któregoś z wcześniej wspomnianych deserków/jogurtów? Jeśli tak, który najbardziej Wam smakował? A jeśli nie - który najchętniej byście spróbowali? ;)




Wpis powstał we współpracy z KOKO YOGO

6 komentarzy:

  1. Chętnie bym jadła tylko nie podoba mi się ta glukoza w składzie ..:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja niestety jestem na nie... z powodu składu. Jednak dobrze, ze pojawiaja sie alternatywy dla jogurtów mlecznych. Oby były bardziej dostepne.

    OdpowiedzUsuń
  3. Naprawdę niezły asortyment dostałaś :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Dobra alternatywa biorąc pod uwagę fakt posiadania szczepów bakteryjnych :D z drugiej strony sporo cukrów.. Jednak będę starała się je zdobyć, strasznie ciekawi mnie smak tych jogurtów

    OdpowiedzUsuń
  5. super! tylko nie widzę na stronie internetowej jak i gdzie kupić...ale cieszę się, że powstaje coraz więcej alternatyw dla mlecznych produktów, które również zawierają zdrowe bakterie

    OdpowiedzUsuń
  6. Anonimowy23:30

    Ja sama robię jogurt jadalny o niebo lepszy o tych tu pokazanych Kupiłam je aby spróbować,ale smak mają okropny.Wylalam je do zlewu.Zatem nie polecam.W smaku jak krochmal.

    OdpowiedzUsuń

Co sądzisz o tym przepisie?

INSTAGRAM @plantbasedmartyna