niedziela, 19 marca 2017

podwójnie jabłkowe i podwójnie proteinowe placuszki jabłkowe



Dzisiaj mam dla Was kolejny proteinowy przepis, ponieważ zauważyłam, że cieszą się one sporą popularnością i że je lubicie :) A że mam teraz okazję testować produkty od My Protein, które możecie zobaczyć na dole, to będę dzielić się z Wami takimi przepisami :) 



od lewej - wegańska odzywka białkowa o smaku jabłkowo-karmelowym, masło z nerkowców, syrop butterscotch bez cukru, próbka wegańskiej odżywki o smaku ananasowo-kokosowym, wegańskie batoniki proteinowe o smaku : waniliowym z czekoladą, kakaowo-pomarańczowym, orzeszkowo-klonowym



Dzisiejszy przepis na placuszki przygotowałam z użyciem odżywki białkowej o smaku jabłkowo-karmelowym i muszę Wam powiedzieć, że jej smak jest na prawdę fajny! Słodka, z wyraźnym jabłkowym smakiem i lekko karmelowym aromatem. Postanowiłam zrobić placki podwójnie jabłkowe dodając do ciasta pokrojone jabłko, oraz podwójnie karmelowe polewając je następnie syropem butterscotch, który okazał się zaskakująco dobry! Jako dodatek wybrałam również masło z nerkowców. No i mamy idealne śniadanie! Nie dość, że pyszne to jeszcze zawiera wszystko czego nam potrzeba - białko, węglowodany i tłuszcz :) 
Odwiedźcie koniecznie stronę myprotein.pl gdyż jak widzicie mają również ciekawą wegańską ofertę :)




PODWÓJNIE JABŁKOWE I PODWÓJNIE KARMELOWE 
PROTEINOWE PLACKI
/1 porcja/

25g wegańskiej odżywki białkowej Active Woman Vegan Blend o smaku jabłkowo-karmelowym 
10g mąki kokosowej
35g mąki ryżowej (lub innej dowolnej)
łyżeczka mielonego lnu
1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody
120-140ml mleka roślinnego
1/4 średniego jabłka - ok. 50g (pokrojone w drobną kostkę)

W misce mieszamy odżywkę, len mielony, mąki, proszek oraz sodę. Następnie dodajemy powoli mleko roślinne do uzyskania gęstej konsystencji oraz posiekane jabłko. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wykładamy porcje ciasta. Smażymy ok. 5 minut na małym ogniu pod przykryciem, następnie odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze ok. 3 minuty. Podajemy z syropem butterscotch oraz masłem z nerkowców. Smacznego! :)

PRZYGOTOWAŁAŚ/EŚ TEN PRZEPIS?
BĘDZIE MI MIŁO, JEŚLI PODZIELISZ SIĘ JEGO ZDJĘCIEM I OPINIA! :)
WYŚLIJ JE NA anytrami@o2.pl
NASTĘPNIE ZDJĘCIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)


3 komentarze:

  1. Świetny pomysł! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. W ich pyszny smak nie wątpię - wyglądają cudownie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale muszą być fajnie soczyste :D

    OdpowiedzUsuń

Co sądzisz o tym przepisie?

INSTAGRAM @plantbasedmartyna