piątek, 7 kwietnia 2017

truskawkowo-ananosowy krem lodowy z tofu


Wiosną czy latem nie zawsze mamy ochotę na gorącą owsiankę na śniadanie, czy ciężkie ciasto na deser. Jeśli chodzi o mnie - wybieram wtedy owocowe opcje. Jedną z nich jest na przykład taki właśnie oto krem z silken tofu - z dodatkiem mrożonych truskawek oraz ananasa - orzeźwiajacy, owocowy, słodki i za sprawą tofu - bogaty w białko. Idealny na lekkie śniadanie czy deser :)





TRUSKAWKOWO-ANANASOWY KREM LODOWY Z TOFU
1 duża // 2 mniejsze porcje


1 kostka (350g) silken tofu soft Kuchnie Świata >>KLIK<<
200g mrożonych truskawek
100g mrożonego ananasa 
ksylitol / erytrol do smaku
łyżeczka ekstraktu z wanilii

Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, przekładamy krem do miseczki i dekorujemy wedle uznania. Jemy od razu! Smacznego :) 

PRZYGOTOWAŁAŚ/EŚ TEN PRZEPIS?
BĘDZIE MI MIŁO, JEŚLI PODZIELISZ SIĘ JEGO ZDJĘCIEM I OPINIA! :)
WYŚLIJ JE NA anytrami@o2.pl
NASTĘPNIE ZDJĘCIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)


4 komentarze:

  1. W końcu musimy kupić to silken tofu i porównać w deserach ze zwykłym :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Silken tofu jest wspaniałe ;)

      Usuń

Co sądzisz o tym przepisie?

INSTAGRAM @plantbasedmartyna